Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) ve Mazda Motor Corporation (Mazda), yeni nesil araçların haberleşme teçhizatı için teknik şartnamelerin ortaklaşa geliştirilmesi için bir anlaşmaya vardılar. Aynı zamanda, arabaları ve toplumu birbirine bağlamak için birbirine bağlı hizmetleri kullanarak iletişim sistemlerini paylaşmaya karar verdiler. Amaçları, daha güvenli ve daha uygun bir bağlantılı hizmetin zamanında sağlanması için standart hale getirilecek yeni çekicilik, değer ve hizmetler yaratmaktır.

CASE alanı (bağlantılı, otonom / otomatik, paylaşılan ve elektrikli) otomotiv endüstrisinde temel dönüşümler getiriyor. Birbirine bağlı alan; bulut hizmetleri, IoT, büyük veri ve yapay zeka dahil olmak üzere teknoloji ve iş dünyasının iletişim ve veri yönleri konusunda hızlı ilerleme kaydediyor. Bireysel otomobil üreticileri, araç iletişim ekipmanını bağımsız olarak geliştirir ve uzaktan kumanda işlevleri gibi aynı bağlantılı hizmetler sağlandığında bile, her şirket uygun kaynakları geliştirirken ve dağıtırken farklı bir yaklaşım kullanır.

Şirketler, müşterilere mümkün olan en kısa sürede daha güvenli ve daha uygun bağlantılı hizmetler sunabilir. Bağlı bir arabanın temel işlevleri olan iletişim cihazlarının gelişimini bir işbirliği alanı olarak yerleştirirken, uygulama ve hizmet geliştirmenin lokasyonunu da iç alanlar olarak konumlandırır. Sonuç olarak, aracın iletişim cihazlarının geliştirilmesinde daha yüksek verimlilik ve hızlanma sağlanacaktır. Bu adımlar sayesinde, her şirket bu ortak altyapı üzerinde uygulama ve hizmet geliştirmeye daha fazla odaklanabilir.

Suzuki, Subaru, Daihatsu ve Mazda, teknolojilerini Toyota’nın temel araç iletişim teknolojilerine entegre ediyor ve ortak araçtan araca bağlantı özelliklerine ve araç iletişim merkezine sahip yeni nesil birbirine bağlı araçlar için sistemler oluşturuyor. Sonuç olarak, araçlar ve aracın iletişim merkezi arasındaki iletişim kalitesini daha da stabilize ederek, müşterilere müşteriler ve operatörler arasında daha net aramalar ve daha hızlı bağlantı hızları gibi daha uygun bağlantılı hizmetler sunmak mümkün olacak.

Birlikte, her bir katılımcı şirketin geliştirme yükünü azaltmak ve sistem operasyonunu ve yeni özellikler eklemeyi içeren sürüm yükseltmelerini basitleştirmek, böylece ekipman ve personel gibi kaynakları optimize etmek mümkün olacak.

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda, insanların yaşamlarını zenginleştiren ve sosyal sorunları ele alan hizmetler geliştirme çabalarını sürdürürken, şu anda üzerinde anlaştıkları ortak geliştirme üzerinde benzer fikirlere sahip diğer ortaklarla birlikte çalışmayı açıkça düşünecekler.